Ajánló

Friss kommentek

  • ablakos: Házszámtáblákat lehet rendelni a következő webáruházban: daburandecor.hu/webaruhaz/browse/102-hazs... (2011.09.15. 11:27) Házszámok bűvöletében
  • Kétkedő: Egy másik nyereményjáték nem túl régről; tucat.blog.hu/2009/06/19/kirakos_jatek (2010.12.08. 04:05) Kis színes
  • máccé: és a Széna tér felől is van egy ilyen "szökőkút"... giccs, ha egy szóban akarná leírni az ember. (2010.11.10. 16:46) A borzalom gömbje
  • Asakura Hao: Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használa... (2010.09.02. 00:11) Parkoljon tahóként!
  • Kétkedő: @BEAG: Elvileg a II. kerület hamarosan épít illemhelyeket. A XII. ker. János Kőrháznál álló mennyi... (2010.05.16. 11:54) Ha menni kell, hát menni kell

retekblog

Minden ami retkes és érdemes volna javítani rajta. Képek és élménybeszámolók Budapest legeldugottabb, vagy éppen legszembetűnőbb részeiről.

Szomorú hely Hűvösvölgy, pedig nem kéne annak lennie. 1999-ben építettek egy vadonatúj villamos és busz végállomást, azóta viszont egyre siralmasabbá válik az állapota, mindenfelé szemét és rohadás. Nézzünk körbe!

Először is, itt van a pofátlanság netovábbja és a hanyagság mintaképe. Közvetlenül a végállomás mellet (a régi lebontott végállomás helyén) a sarokban pihenget egy fotel. Vagy legalábbis egy annak látszó tárgy. Az egészben az az egyik legfelháborítóbb, hogy valami paraszt egyáltalán ide tette megunt bútordarabját. A másik idegborzoló, hogy ez már legalább négy (!) éve ugyanitt rohad. Persze az is lehet, hogy több, de én csak ennyi ideje járok erre. Senki nem viszi el, nézheti az ember a villamosból minden nap, idegelhetjük magunkat, hogy miért nem történik semmi. Persze a csöveseknek még lehet ez egy nagyon kellemes kis pihenőhely, belőlük van a környéken bőven.

Nem messze ettől a frenetikus képződménytől találunk rozsdás, funkcióját vesztett korlátokat, kirohadt-szakadt villanyoszlopokat, fűvel benőtt repedt betont is. Csak nyalánkságképpen.

Visszafelé haladva a megállók felé láthatjuk azt az aluljárót, ami ma megint csak alig, vagy egyáltalán nem használ ki senki, benőtte a fa, "művészek" kidekorálták, burkolatát, korlátjait az idő vasfoga csámcsogja.

A fa tudja, ide bizony zöld kell!

Node érkezzünk csak meg a II. kerület egyik igen forgalmas csomópontjához. A végállomás kialakítása valamint a hagyományos motívumok megtartása dicséretre méltó, viszont az utazónak leginkább úgy tűnik, mintha az építmény elkészülte óta nem történt volna vele semmi. Nem sokat téved. Újrafestés volt többször, de ugyanarra a sorsra jutott, mint a már egyszer emlegetett Nagyhíd.

Leszakadt fakorlátok mindenfelé, amiket szintén évek óta nem hoztak helyre, tudom-tudom sok bennük a szálka, megint jön a bibi a kézre...

A lámpaoszlopok retkesek, rozsdásak, ők már rég nem kaptak festést.

Ezzel a kis "lyukkal" akár meg is könnyíthetjük az utasok áthaladását a buszok felé, hát nem elbűvölő? Ezért ne is történjen semmi. Minek az? Áh..

Gyönyörű lehetne ez a kis bérletpénztár is, igazán igényesen van megépítve, mégis ilyen randaságokkal ezeket nagyon erősen el lehet...

Végül nézzük meg, jobb-e a helyzet a Gyermekvasúthoz vezető lépcsőknél. A bal oldalin indultam volna fel, ott hat csöves élvezte magát, végül is ez mindennapi, nem is csodálkoztam, irány a másik! Tiszta-e? Áh...

Itt is csak a mocsok, megrongált korlátok, firkák, por és kosz. Lehetne pedig szép is.

Sajnos tehát Hűvösvölgy egy szomorú hely. Régi pompáját -érzéseim szerint- még egy jó ideig nem fogja visszakapni. A vandálkodás elleni védelemben továbbra is tanácstalan vagyok, viszont ordító hibák és karbantartandó dolgok tömege jellemzi a helyet. Szemétszedés, javítgatás az smafu? Kell nekünk az a fotel még? Kell-e az üres beton? Nem lehetne azt feltörni, füvesíteni, hogy jó érzés legyen ránézni? De amint látom, túl nagyot kérek. Beszélni már régóta beszélnek róla. Történés? Áh...

Folytatása következik...

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://retekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr100994530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2009.03.10. 22:31:33

Tökre így van, ahogy bemutatod. II. kerülethet tartozik közigazgatásilag, de fővárosi beruházás volt és ma a BKV kezelésben van. Ez épp elég ahhoz, hogy így rohadhasson. Kocsival sokszor elhaladok mellette és még úgy is feltűnő a lepattantsága. Volt itt már minden az elmúlt 10 évben. Támfalsülyedés, P+R parkoló bezárás, újarnyitás, visszafogó váltó miatti villamos tumultus, satöbbi. Voltak utasbanaszok is, és rengeteg egymásramutogatás. WC például a megynyitás óta nincs. Pontosabban van,m csak nincs nyitva.
A terület feljavítására ismét igérethegyek születtek. Majd ha a régi buszvágállomás újjászületik, tán itt is normalizálódhat a helyzet.

oldgeorg 2009.03.12. 10:27:35

52 évet éltem Hűvösvölgyben, pontosan onnan pár száz méterre, így naponta részese voltam a környék agóniájának. Amióta az eszemet tudom ( sajnos elég rég óta ) a végállomás és környéke maga a lepusztultság jelképe. Ígéret az mindig volt dögig. Azt reméltük, hogy az új végállomás elkészülte után a régit minimum felrobbantják, de nem. Maradtak az ócska, mocskos házak, a Kiskoszos Presszó(?)lélekromboló, a kocsmaként üzemelő közért, az omladozó húsbolt. Ez az ocsmány " előszoba " fogadja az ide érkezőket, akik Budapest egyik legelőkelőbb, legdrágább negyedébe kívánnak eljutni. Igaz aztán a folytatás is megérne egy misét. Meguntuk, elköltöztünk vidékre. Nem messze Budapesttől, hisz a munkánk ide köt. Itt seprik a tulajok a járdát, nincs szemét, meg mindent elborító grafitti. ( egynlőre ) 52 év egy helyben eltöltött idő után egy szemernyi nosztalgiám sincs Hűvösvölggyel kapcsolatban. És ez már jelent valamit. :)) oldgeorg

IPG 2009.03.15. 15:31:19

Nyáron az a lépcső, ami a Gyermekvasúthoz vezet fel, tocsogott a sárban. Aztán vasutasok gondoltuk kicsit megpucoljuk, meg kiganézzuk a csatornát. Azóta kicsit jobb a helyzet.
Randa volt, ahogy a csatorna alja meg volt telve sárral, és az összes cucc befolyt az alsó pavilonba, illetve onnan tovább az útra. Na igen, a csatornát is úgy kellett kiásni a sár alól.

Black Rose (törölt) · http://imaginary.try.hu 2009.03.28. 00:17:49

hát...nem túl bíztató. Remélem a zöld övezet azért szép. Holnap oda megyünk barátnőmmel :) Amúgy tetszik a blog :] Végre valami aminek értelme is van nem csak.......

StopSzmog 2009.03.31. 04:21:33

IPG, elismerésem! Így kellene hozzáállni, nem mindig csak a siránkozás.

A szerzőnek: ezt a fotelos dolgot nem értem. Négy éve nézed és négy éve zavar? És eszedbe nem jutott, hogy telefonozz a köztereseknek vagy odavonszold a legközelebbi kukához?
Alulról a 3. képet és aláírását sem értem. Ha nem a használói igényeknek megfelelően tervezték meg, akkor tök logikus, hogy idővel javítanak rajta.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.03.31. 17:18:10

@StopSzmog: A köztereseknek jeleztem, de még így is úgy gondolom, hogy ez a végállomás felügyeletének hatásköre, nekik is kell intézkedni. Más szemetét vigyük el? Nos, ilyen alapon nem csak ezt a fotelt lehetne eltávolítani. Ugyanakkor erre vannak kitalálva konkrét szolgáltatók. Mint az FKF.
süti beállítások módosítása