Ajánló

Ezt írja a Csak a Szépre!

Friss kommentek

  • ablakos: Házszámtáblákat lehet rendelni a következő webáruházban: daburandecor.hu/webaruhaz/browse/102-hazs... (2011.09.15. 11:27) Házszámok bűvöletében
  • Kétkedő: Egy másik nyereményjáték nem túl régről; tucat.blog.hu/2009/06/19/kirakos_jatek (2010.12.08. 04:05) Kis színes
  • máccé: és a Széna tér felől is van egy ilyen "szökőkút"... giccs, ha egy szóban akarná leírni az ember. (2010.11.10. 16:46) A borzalom gömbje
  • Asakura Hao: Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használa... (2010.09.02. 00:11) Parkoljon tahóként!
  • Kétkedő: @BEAG: Elvileg a II. kerület hamarosan épít illemhelyeket. A XII. ker. János Kőrháznál álló mennyi... (2010.05.16. 11:54) Ha menni kell, hát menni kell

retekblog

Minden ami retkes és érdemes volna javítani rajta. Képek és élménybeszámolók Budapest legeldugottabb, vagy éppen legszembetűnőbb részeiről.

Már csak emlék csupán.

IMAG0525.jpg

Szólj hozzá!

Forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer fejlesztése a közösségi közlekedésben.

Csak éppen nem Hűvösvölgyben.

Rozzant kijelzők, nulla karbantartás.

IMAG0227.jpg

Szólj hozzá!

IMAG0144.jpg

Hétköznapi turistacsalódások.

Vár, Budapest

Szólj hozzá!

IMAG0133.jpg

Üzenet a romkocsmák központjából

Rumbach Sebestyén utca, Budapest

Szólj hozzá!

Az éppen egy kisebb dizájnfrissítésen áteső Mammut bevásárlóközpont ajándékozta nekünk járókelőknek, dugóban araszolóknak, vásárolni igyekvőknek. Igen, végre itt van a Borzalom gömbje!

Csak nézzük, de nem értjük. Hova tűnt az ízlés? Lépcsőzetes emelvényen medence, benne acélgömb, melyről folyik alá a víz? A mindenit! Hogy van benne LED? Hű, máris zsírabb! Hogy még színváltós is? Mintha minden mai szökőkút ezt tenné.

2 komment

Ha már rádőlt valakire, akkor kicseréljük, ugye?

Mindennapi izgalmak a Délinél

 

Szólj hozzá!

Mai állomásunk:

Kerékpár- és gyalogos út a Szilágyi Erzsébet fasoron.

Kvíz! - Milyen munkás követte el a fentieket?

a.) Színvak

b.) Vak

c.) Undok

d.) Hétköznapi

e.) Ne bátsuk, csak a munkáját végezte. Ahogy tudta.

A megfejtéseket a kommentekbe várjuk!

5 komment

Hosszú évek óta jelent megoldhatatlannak tűnő problémát az autók járdán parkolása. Mostanra már a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) is megelégelte az áldatlan állapotokat. Felülvizsgáltatja a fővárosi parkolóhelyeket, mivel hamis adatokat adtak meg a parkolóhelyek kialakításakor. A retekblog, a Fővárosi blog, a 6ker blog, 8ker blog, a Városi metamorfózisok blog és az egyPár blog közös akcióval hívja fel a figyelmet a problémára.

A pesthidegkúti Klebelsberg Kultúrkúria népszerűsége örvendetesnek számít, jó látni, hogy nyitottak az emberek a kultúrára. Ebből sajnos nem következik egyenesen, hogy mindannyian kulturáltak is. A művelődési központ parkolója egy teltházas este folyamán kevésnek bizonyul, ilyenkor jön rá az autóval érkezőkre a heveny lefolyású helyhiány-pánik!

Nem állja ki a babakocsi próbáját

3 komment

Mit tegyünk, ha a szükség az utcán szólít bennünket? Korunk nyilvános illemhelyei már leginkább gyorséttermekhez és bevásárlóközpontokhoz köthetők, ámbár vannak még hagyományos megoldások is. Lássuk, miből válogathatunk!

2 komment

Haladunk a totális igénytelenség felé? Vagy azért van még remény? Ha valaki mondjuk a Nagykörúton sétálva néhol egy bazársoron érezné magát, ne csodálkozzon: csúnya kirakatketrecek, igénytelen házibarkács cégérek és reklámok, kiaggatott portéka és az egyre nagyobb számban jelen lévő légkondi kivezetések gondoskodnak a hatásról. Ez utóbbira koncentráljunk most. Persze nem csak a körúton, már szinte mindenütt felbukkantak, fejlődő világunk elengedhetetlen tartozékai ők, rossz elhelyezésük azonban egy kiváló városképromboló eszköz.

1 komment

süti beállítások módosítása