Ajánló

Friss kommentek

  • ablakos: Házszámtáblákat lehet rendelni a következő webáruházban: daburandecor.hu/webaruhaz/browse/102-hazs... (2011.09.15. 11:27) Házszámok bűvöletében
  • Kétkedő: Egy másik nyereményjáték nem túl régről; tucat.blog.hu/2009/06/19/kirakos_jatek (2010.12.08. 04:05) Kis színes
  • máccé: és a Széna tér felől is van egy ilyen "szökőkút"... giccs, ha egy szóban akarná leírni az ember. (2010.11.10. 16:46) A borzalom gömbje
  • Asakura Hao: Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használa... (2010.09.02. 00:11) Parkoljon tahóként!
  • Kétkedő: @BEAG: Elvileg a II. kerület hamarosan épít illemhelyeket. A XII. ker. János Kőrháznál álló mennyi... (2010.05.16. 11:54) Ha menni kell, hát menni kell

retekblog

Minden ami retkes és érdemes volna javítani rajta. Képek és élménybeszámolók Budapest legeldugottabb, vagy éppen legszembetűnőbb részeiről.

Hosszú évek óta jelent megoldhatatlannak tűnő problémát az autók járdán parkolása. Mostanra már a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) is megelégelte az áldatlan állapotokat. Felülvizsgáltatja a fővárosi parkolóhelyeket, mivel hamis adatokat adtak meg a parkolóhelyek kialakításakor. A retekblog, a Fővárosi blog, a 6ker blog, 8ker blog, a Városi metamorfózisok blog és az egyPár blog közös akcióval hívja fel a figyelmet a problémára.

A pesthidegkúti Klebelsberg Kultúrkúria népszerűsége örvendetesnek számít, jó látni, hogy nyitottak az emberek a kultúrára. Ebből sajnos nem következik egyenesen, hogy mindannyian kulturáltak is. A művelődési központ parkolója egy teltházas este folyamán kevésnek bizonyul, ilyenkor jön rá az autóval érkezőkre a heveny lefolyású helyhiány-pánik!

Nem állja ki a babakocsi próbáját

Tökéletesen látszik, helyes parkolásra az utcán nincs mód. A járda rendkívül szűk, az úton pedig tulajdonképpen egy kocsi fér el kényelmesen. Talán emiatt választják parkolásra az előbbit, ott nem foroghat fenn annak kockázata, hogy egy másik autó belekóstol a  lökhárítóba. A gyalogos, babakocsis, kerekes székes pedig mit csinál? Szív.

Kezdődjék a szlalom

Csak azért is - A szemmel láthatóan üres parkoló sem akadály

Farral vagy orral előre, mindegy. Körültekintés nélküli, önző módon parkoló egyén minden egyes kultúr eseményen van. Talán megszokta, hogy saját lakóhelye vagy munkahelye környékén is büntetlenül parkolhat a járdát szinte teljesen elfoglalva. Minek is megszakítani a jól bevált hagyományokat, ugye?

A sötétben talán kevésbé látnak meg, apjuk!

Jaj, ha sétálni kell! Az utcán feljebb vagy a további utcákban bőven akad hely, persze kicsit vissza kell ballagni. Dombon le... Parkolást gátló oszlopok vagy kövek volnának a megoldások? Tegyünk ilyeneket mindenhova? Inkább rakjunk rendet a fejekben, Hölgyek és Urak!

Fűre hajtani szabad

És itt jön a másik gond. A járda feljebb ugyan nem lesz szélesebb, de lám, mi van itt! Fű! Fantasztikus, mi lenne, ha ide állnánk? Bajunk nem lehet belőle, ugye? Ellenőrzés nincs, a Kultúrkúria még véletlenül sem hívja fel az autósok figyelmét a szabálytalankodásokra. Miért is tenné? Értékes, kulturált vendégek ők.

Oda még beférünk, anyjuk!

A közeli templom parkolója sem hoz megoldást, cifra állapotokat láthat az arra sétáló. Pedig ez már parkoló. Igaz, most már tudjuk: parkolás, mindenáron!

Külvárosi rombolás

A pofátlanság csúcsa - parkolás az úton, a kanyarban

A műsornak vége, lehet hazamenni. A kocsik emléke azonban tovább él: széttrancsírozott "fű", széttört járdaszél, kifordult keramittéglák és törmelék.

Ezek nem traktornyomok

Mindez persze évek óta így folyik, változás nincs, csak a tiszta romlás. Nyilván a szép városképre nincs igény. Legalább is ez mutatkozik.

Valaha virág is volt

A teherbeálló és "feljárata"

Egy sárga emlék a múltból

Nemrég kb. három új parkolóhelynek alakítottak ki helyet - a fának már nincs helye

Minden kedves érintett gépkocsi tulajdonosnak köszönjük a szíves közreműködést! Legközelebb tessék máshol "kulturálódni"!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://retekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr571897023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozka 2010.05.13. 20:47:02

Csak tudnám miért van az hogy ennek ellenére is az autók átlagos mérete egyre nő. Mindenki barom nagy tankkal akar közlekedni és éppen vásárláskor nem jut eszébe hogy mennyit fog szívni?

Leonard Zelig 2010.05.13. 21:50:08

@Kozka: Különben hogy maradna életben, ha 2 liter bor és egy kis herkó van a vérében, amikor frontálisan ütközik két kocsival is?

Asakura Hao 2010.09.02. 00:11:28

Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használatát rátok bízom.
süti beállítások módosítása