Ajánló

Friss kommentek

  • ablakos: Házszámtáblákat lehet rendelni a következő webáruházban: daburandecor.hu/webaruhaz/browse/102-hazs... (2011.09.15. 11:27) Házszámok bűvöletében
  • Kétkedő: Egy másik nyereményjáték nem túl régről; tucat.blog.hu/2009/06/19/kirakos_jatek (2010.12.08. 04:05) Kis színes
  • máccé: és a Széna tér felől is van egy ilyen "szökőkút"... giccs, ha egy szóban akarná leírni az ember. (2010.11.10. 16:46) A borzalom gömbje
  • Asakura Hao: Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használa... (2010.09.02. 00:11) Parkoljon tahóként!
  • Kétkedő: @BEAG: Elvileg a II. kerület hamarosan épít illemhelyeket. A XII. ker. János Kőrháznál álló mennyi... (2010.05.16. 11:54) Ha menni kell, hát menni kell

retekblog

Minden ami retkes és érdemes volna javítani rajta. Képek és élménybeszámolók Budapest legeldugottabb, vagy éppen legszembetűnőbb részeiről.

20.
október

Behálózva

retek.  |  1 komment

Habár világunk egyre inkább afelé halad, hogy elektromos eszközeink vezeték nélkül kapcsolódjanak egymáshoz, a teljes átálláshoz viszont még sok víznek le kell folynia a Dunán és még több technológiai akadályt kell magunk alá gyűrni. Amíg az a nap be nem következik, kénytelenek leszünk a jól bevált kábelezős módszert választanunk. Persze nem mindegy, hogy hogyan alkalmazzuk...

Mi mindenre jó egy homlokzat! Lehet rá tagelni is, de most nem ez a lényeg. A homlokzat egy fantasztikus, multifunkciós adathordozó-rögzítő "eszköz", mely tulajdonságával honfitársaink előszeretettel élnek is. A fenti példa bizonyítja, hogy adatküldéshez, esetleg elektromos-hálózat megosztásához tökéletes választás. Sőt, az is előfordulhat, hogy a két szomszéd közti forródrót vigyorog a falon. Egyszerű és nagyszerű, éppen ezért miért is rejtenénk el a vakolat mögött?

A Blaha Lujza téren cifrább és frissen felújított bérpaloták esetében a kábelek rengetegje is úribb. Felesleges több ponton rögzíteni, ha egy is elég ahhoz, hogy ne lógjon le a földig. Ez idő-, energia- és anyagmegtakarítás egyben, az alkotóknak ezért külön dicséret jár! Gondolhatjuk, hogy éppen emiatt nem változtattak a koncepción a felújítás során sem.

Vannak azonban kevésbé szerencsés homlokzatú házak is a városban, itt már nem is figyelnek annyira a rendre. Figyeljük csak meg, hogy a bal oldalon mennyire megszaladtak a zsinórok, de ezzel együtt micsoda harmóniát alkotnak a házzal. A gyanútlan szemlélődő nem is sejti, hogy éppen egy sokcsatornás digitális kábeltévé drótját vagy egy mezei ruhaszárítót lát-e maga előtt. Cseles, nagyon cseles!

Fentebb egy újabb funkcióját mutatja meg a kábel maga. Bemutatkozik az alpinista változat, ha rossz a lift, sietünk, vagy csak lusták vagyunk elmenni az ajtóig, elég csak kilépni az ablakon, közben a hevedert a fehér zsinórra csatolni és már száguldhatunk is lefelé a szomszédhoz vagy akár a ház aljában álló ábécébe tíz deka párizsiért. Pazar!

Az alkotó mentségére legyen mondva, itt megpróbálta követni a vakolat csíkozását, hát, több-kevesebb sikerrel. No meg az idő és az időjárás vasfoga is megtette hatását, csak kibújtak "odúikból" a kábelecskék. Szándékuk lehetett tán, hogy önmaguk dobják fel a már végtelenül egyszerű és - valljuk be - ásíttatóan unalmas homlokzatot egy-két kanyarral, ívvel, hullámmal. És mennyire jó lett! Ha valaki az Üllői úton jár, simogassa meg őket tettükért, elérhető magasságban csüngnek!

Végezetül pedig jöjjön egy kicsi reklám, hiszen a Jólmegoldom Kft. egyik referenciamunkáját tekinthetjük meg. A vállalat honlapján olvasható cégfilozófia szerint mindig ügyelnek a tökéletes "S" formára, mikor a drótokat elvezetik. Meg is magyarázzák miért, idézném Megold Ottó vezérigazgató úr szavait: "Az az ember, aki sikeres akar lenni, sikeres emberekkel kell, hogy körülvegye magát. Ezt jól tudjuk. Azonban mi a vállaltunknál ennél tovább lépünk és azt valljuk, hogy egy sikeres embernek sikerekben gazdag környezet és tárgyak dukálnak. Innen ered cégünk kábelezésének <S> alakzata, hiszen ez a siker betűje". Mit is tehetnénk hozzá? Fantasztikus!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://retekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr851461975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.10.20. 22:17:34

csak ismételni tudlak: fantasztikus! :)
süti beállítások módosítása