Ajánló

Friss kommentek

  • ablakos: Házszámtáblákat lehet rendelni a következő webáruházban: daburandecor.hu/webaruhaz/browse/102-hazs... (2011.09.15. 11:27) Házszámok bűvöletében
  • Kétkedő: Egy másik nyereményjáték nem túl régről; tucat.blog.hu/2009/06/19/kirakos_jatek (2010.12.08. 04:05) Kis színes
  • máccé: és a Széna tér felől is van egy ilyen "szökőkút"... giccs, ha egy szóban akarná leírni az ember. (2010.11.10. 16:46) A borzalom gömbje
  • Asakura Hao: Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használa... (2010.09.02. 00:11) Parkoljon tahóként!
  • Kétkedő: @BEAG: Elvileg a II. kerület hamarosan épít illemhelyeket. A XII. ker. János Kőrháznál álló mennyi... (2010.05.16. 11:54) Ha menni kell, hát menni kell

retekblog

Minden ami retkes és érdemes volna javítani rajta. Képek és élménybeszámolók Budapest legeldugottabb, vagy éppen legszembetűnőbb részeiről.

A hűvösvölgyi végállomás helyzetről márciusban adott több részes tudósítást a blog, melyben többek között a fából készült korlátok, kerítések állapota is felmerült. Áprilisban azonban mozgolódás történt e téren, így a retekblog kíváncsi kamerája érdeklődve figyelte, mi is lesz a végeredmény.

Lassan, de nagyon biztosan pótolni kezdték ugyanis a hiányzó elemeket, a leszakadt társaikat pedig helyükre rögzítették. Külön jó megoldásként alkalmazták azt, hogy az illesztéseket egy-egy kisebb vaslappal is megerősítették, elkerülve a későbbi újbóli leszakadást, amit a rájuk támaszkodó, vagy a mókából lerugdosó polgárok műveltek.

Ezt követte a nyers fa egyik oldalának lefestése röpke két hét után, sietség nem volt, de csakis a végeredmény számít! A másik oldal lemázolásához ismét egy-két hetet kellett várni, de –még egyszer- a végeredmény a fontos. A festéknek meg jól meg kell száradnia, na!


Sajnos nem minden elemet pótoltak, de a lényeget igen és mindenképpen pozitív a BKV részéről, hogy foglalkozni kezdtek a kérdéssel. Úgyhogy hajrá előre, van még tennivaló!

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://retekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr991150082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ildsisy 2009.05.30. 07:29:15

Igen, errefelé lassan de szoktak javulások mutatkozni.
Mikor hónapokkal ezelőtt ugyan itt "panaszkodtam" hogyan is néz ki...pár hétre rá, képzeld el pirosra festették az összes korlátot,minden megállónál és lebetonozták a várakozó sávnál a gödröket, nagyon örültem ennek.
A parkoló gödröket a Normafa úti busz megállónál is, kicsit betömködték, amit mutogattam, szóval lassan de haladnak a dolgok...:) Nem mondom, hogy az én cikkem hatására, de lehet...:)sosem tudni, nem igaz?

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.05.30. 10:07:57

@ildsisy: Szuper! Minden javulásnak örülök! Ha cikkezünk -látod- abból baj nem lehet! :-)

ildsisy 2009.05.30. 13:17:13

Így van, szerintem is, sőt!...:)ügyik vagyunk, ugye? :)

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.05.30. 23:04:13

Lassan új szivarfákat is ültethetnének, vagy legalább olyan fajra cserélhetnék ki őket, ami jobban bírja a fagyokat, mert ölég viccesek a szép, cirádás faveremrácsok üresen.... na meg hogy hol van fa, hol nincs. (Bár akkor az is kérdés, a szivarfa mennyire illik ide, mint "tájelem", de ez a problematika már egyes vezetőknek túl sok és túl mély lenne....) És akkor a hullámkő burkolatot -ami nem csak a betontérkövek alakjánál fogva hullámzik, hanem alapozása, vagy annak nem léte folytán is-, már inkább ne nézzétek...
A korlátra visszatérve azért az vicces, hogy látják a régi korlátot, azaz a megmaradt részeit, és mégsem sikerül 100%-ig ugyan olyat "alkotniuk". Fő az "egységes" kép.... De igazad van, csinálják, és már ez is valami! De ez akkor is olyan jellemző, mármint, hogy csináljuk -mutatjuk-, de amúgy magasról leszarjuk. :( Szegény Hűvösvölgy.... olyan szép lenne, ha nem így csinálták volna meg, vagy ha legalább rendbentartanák.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.05.30. 23:20:41

@ildsisy: Ha bármilyen visszajelzést kaptam volna tőlük az nekik írt levelemre, akkor biztos lehetnék, hogy amiatt (is) léptek. Addig viszont csak bizakodni lehet, hogy a "civilek" noszogatására kezdték el a "karbantartást".

@*Anna: Így igaz. Ahogy írtam, tennivaló van: a burkolat, a fák, az indításjelzők, az óra, a kisvasúthoz vezető lépcsők, a külső kerítések és a közvilágítás mind vagy rossz állapotban van, vagy nem működik.

Az állomás őrzése sincs megoldva, pedig páratlanul szép volna, rendszeresen firkálják a padokat (amiket azért újra le szoktak festeni), és már törzsvendégnek számító hajléktalanok tanyája a környék. Továbbá külön mókás, hogy az új kerítés festése nem ugyanaz az árnyalat mint a régi....

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.06.02. 10:53:58

@retekblog: azért mentségül szóljon, hogy az árnyalatot tényleg nehéz eltalálni.... bár akkor újra lefesthetnék az egészet!
Az őrzésről annyit, h ha nem esik, vagy nincs mínusz fok, folyton kinn állnak, és cigiznek/kávéznak a sofőrök, és megjegyzéseket tesznek az előttük elhaladókra, főleg, ha nőneműekről van szó (na jó, csak páran, de vannak ilyenek), vagy csak megbámulják(pedig nem semmi, mik szoktak előfordulni arra 10 után). Na már most, ha ennyi idejük van, a firkálókra és a kétes külsejű/viselkedésű egyénekre miért nem tudnak figyelni, és rászólni?
Amúgy meg, ha bármi baj van ott folyton azzal jönnek, h nincs pénz, vagyis ezért se lesz őrzés. Emlékszem, nem is olyan rég jó pár hónapig nem működött a 64/164 időkijelzője sem a busz helyénél, sem a nagy kijelzőn. Miért? mert elromlott a számítógép, és nem volt pénzük szakembert hívni....
Ja és még egy dolgot hiányolok, a WC-t. nem úgy volt, hogy lesz olyan??? esténként jópárszor láttam a "támfalra" vizelő emberkéket... meg amúgy is!
na, ennyi :)

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.06.02. 11:18:55

@*Anna: Hajaj, de a 256-os busznak indítási kijelzője évek óta nem üzemel, először ugye arra hivatkoztak, hogy a reggeli forgalomban amúgy sem tudná tartani a menetrendet, de amióta ritkábban jár (és tényleg csak reggel nem tudná tartani a menetrendet) ez már nem érvényes indok. Bekapcsolva továbbra sincs.

És igen, a WC. Nos, elnézve az ott tevékenykedő kedves hajléktalanokat, én be nem tenném a lábam abba a helyiségbe.

Kicsit keserédes örömhír kerekedett ebből a posztból...

kókuszosvarázs · http://www.pallas70.hu/marketing-kepzes.php 2009.10.22. 12:16:44

256-os, hol is van már az?!
Látom, hogy régi poszt. Sajnos az akkori javítások nem sokáig élnek meg a mi környékünkön. :(
A helyi nagymenőnek ingyen tombolda a BKV várói.

retek. · http://csakaszepre.blog.hu 2009.10.22. 12:32:34

@kókuszosvarázs: Tapasztalom nap, mint nap. Lesz egyébként egy kis update Hűvösvölgyről, mostanában sok minden történt ott!
süti beállítások módosítása