Ajánló

Ezt írja a Csak a Szépre!

Friss kommentek

  • ablakos: Házszámtáblákat lehet rendelni a következő webáruházban: daburandecor.hu/webaruhaz/browse/102-hazs... (2011.09.15. 11:27) Házszámok bűvöletében
  • Kétkedő: Egy másik nyereményjáték nem túl régről; tucat.blog.hu/2009/06/19/kirakos_jatek (2010.12.08. 04:05) Kis színes
  • máccé: és a Széna tér felől is van egy ilyen "szökőkút"... giccs, ha egy szóban akarná leírni az ember. (2010.11.10. 16:46) A borzalom gömbje
  • Asakura Hao: Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használa... (2010.09.02. 00:11) Parkoljon tahóként!
  • Kétkedő: @BEAG: Elvileg a II. kerület hamarosan épít illemhelyeket. A XII. ker. János Kőrháznál álló mennyi... (2010.05.16. 11:54) Ha menni kell, hát menni kell

retekblog

Minden ami retkes és érdemes volna javítani rajta. Képek és élménybeszámolók Budapest legeldugottabb, vagy éppen legszembetűnőbb részeiről.

Habár világunk egyre inkább afelé halad, hogy elektromos eszközeink vezeték nélkül kapcsolódjanak egymáshoz, a teljes átálláshoz viszont még sok víznek le kell folynia a Dunán és még több technológiai akadályt kell magunk alá gyűrni. Amíg az a nap be nem következik, kénytelenek leszünk a jól bevált kábelezős módszert választanunk. Persze nem mindegy, hogy hogyan alkalmazzuk...

Mi mindenre jó egy homlokzat! Lehet rá tagelni is, de most nem ez a lényeg. A homlokzat egy fantasztikus, multifunkciós adathordozó-rögzítő "eszköz", mely tulajdonságával honfitársaink előszeretettel élnek is. A fenti példa bizonyítja, hogy adatküldéshez, esetleg elektromos-hálózat megosztásához tökéletes választás. Sőt, az is előfordulhat, hogy a két szomszéd közti forródrót vigyorog a falon. Egyszerű és nagyszerű, éppen ezért miért is rejtenénk el a vakolat mögött?

A Blaha Lujza téren cifrább és frissen felújított bérpaloták esetében a kábelek rengetegje is úribb. Felesleges több ponton rögzíteni, ha egy is elég ahhoz, hogy ne lógjon le a földig. Ez idő-, energia- és anyagmegtakarítás egyben, az alkotóknak ezért külön dicséret jár! Gondolhatjuk, hogy éppen emiatt nem változtattak a koncepción a felújítás során sem.

Vannak azonban kevésbé szerencsés homlokzatú házak is a városban, itt már nem is figyelnek annyira a rendre. Figyeljük csak meg, hogy a bal oldalon mennyire megszaladtak a zsinórok, de ezzel együtt micsoda harmóniát alkotnak a házzal. A gyanútlan szemlélődő nem is sejti, hogy éppen egy sokcsatornás digitális kábeltévé drótját vagy egy mezei ruhaszárítót lát-e maga előtt. Cseles, nagyon cseles!

Fentebb egy újabb funkcióját mutatja meg a kábel maga. Bemutatkozik az alpinista változat, ha rossz a lift, sietünk, vagy csak lusták vagyunk elmenni az ajtóig, elég csak kilépni az ablakon, közben a hevedert a fehér zsinórra csatolni és már száguldhatunk is lefelé a szomszédhoz vagy akár a ház aljában álló ábécébe tíz deka párizsiért. Pazar!

Az alkotó mentségére legyen mondva, itt megpróbálta követni a vakolat csíkozását, hát, több-kevesebb sikerrel. No meg az idő és az időjárás vasfoga is megtette hatását, csak kibújtak "odúikból" a kábelecskék. Szándékuk lehetett tán, hogy önmaguk dobják fel a már végtelenül egyszerű és - valljuk be - ásíttatóan unalmas homlokzatot egy-két kanyarral, ívvel, hullámmal. És mennyire jó lett! Ha valaki az Üllői úton jár, simogassa meg őket tettükért, elérhető magasságban csüngnek!

Végezetül pedig jöjjön egy kicsi reklám, hiszen a Jólmegoldom Kft. egyik referenciamunkáját tekinthetjük meg. A vállalat honlapján olvasható cégfilozófia szerint mindig ügyelnek a tökéletes "S" formára, mikor a drótokat elvezetik. Meg is magyarázzák miért, idézném Megold Ottó vezérigazgató úr szavait: "Az az ember, aki sikeres akar lenni, sikeres emberekkel kell, hogy körülvegye magát. Ezt jól tudjuk. Azonban mi a vállaltunknál ennél tovább lépünk és azt valljuk, hogy egy sikeres embernek sikerekben gazdag környezet és tárgyak dukálnak. Innen ered cégünk kábelezésének <S> alakzata, hiszen ez a siker betűje". Mit is tehetnénk hozzá? Fantasztikus!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://retekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr811461975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

*Anna · http://csakaszepre.blog.hu/ 2009.10.20. 22:17:34

csak ismételni tudlak: fantasztikus! :)