Ajánló

Ezt írja a Csak a Szépre!

Friss kommentek

  • ablakos: Házszámtáblákat lehet rendelni a következő webáruházban: daburandecor.hu/webaruhaz/browse/102-hazs... (2011.09.15. 11:27) Házszámok bűvöletében
  • Kétkedő: Egy másik nyereményjáték nem túl régről; tucat.blog.hu/2009/06/19/kirakos_jatek (2010.12.08. 04:05) Kis színes
  • máccé: és a Széna tér felől is van egy ilyen "szökőkút"... giccs, ha egy szóban akarná leírni az ember. (2010.11.10. 16:46) A borzalom gömbje
  • Asakura Hao: Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használa... (2010.09.02. 00:11) Parkoljon tahóként!
  • Kétkedő: @BEAG: Elvileg a II. kerület hamarosan épít illemhelyeket. A XII. ker. János Kőrháznál álló mennyi... (2010.05.16. 11:54) Ha menni kell, hát menni kell

retekblog

Minden ami retkes és érdemes volna javítani rajta. Képek és élménybeszámolók Budapest legeldugottabb, vagy éppen legszembetűnőbb részeiről.

Egy meglepő, ámde dicséretes gesztusnak lehettek élvezői a Budapest-témájú blog írók. A Városjáró által kezdeményezett, és az V. kerületi önkormányzat részére eljuttatott kandeláber petícióra ugyanis egy meghívás volt a válasz az Erzsébet téri Főépítészi Irodától. A céljuk a teljes "Belváros Új Főutcája" project megvalósításának, kialakításának, na és persze az említett kandeláber kérdésnek az első kézből történő megvitatása volt.

Jó pár blog képviselőjével egyetemben a retekblog "kamerája" is ott járt, a több mint két órás beszélgetésen számos, eddig tévhitként terjengő információt is sikerült tisztázni. Megtudhattuk, miben fog eltérni az útburkolat az eddigiektől, hogyan lesz felosztva a tér háztól-házig, miképpen lehet majd rajta kerékpározni, autózni és természetesen gyalogolni.

Megvitatásra került a 15-ös busz kérdése is, illetve, hogy a forgalomcsillapítással egyetemben miért is lesz a díszburkolat egy halk és tartós felület. Érintettük az utcabútorzat kérdését is, hogy miképpen jöhetett szóba az a fantáziában nem dúskáló kandeláber is, és ennek milyen sorsa várható. Szemet csillogtató volt azt hallani, miképpen szüntetik meg a Ferenciek terén az folyamatos rezgés okozta zajszennyezést, amit a környező épületek szenvednek el. Égető kérdésként merült fel a parkolás is, hogyan lesz alkalmazva, illetve mikorra várható a felszínről száműzött autók majdani elhelyezésének lehetősége is.

A kérdések konkrét válaszai már olvashatók több blogban, így azok megtekinthetők itt valamint itt is.

A kerület megkeresését és hozzáállását igen pozitívan fogadtuk és köszönjük, reméljük ez példaértékű lesz mások számára is a későbbiekben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://retekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr861083083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.