Ajánló

Ezt írja a Csak a Szépre!

Friss kommentek

  • ablakos: Házszámtáblákat lehet rendelni a következő webáruházban: daburandecor.hu/webaruhaz/browse/102-hazs... (2011.09.15. 11:27) Házszámok bűvöletében
  • Kétkedő: Egy másik nyereményjáték nem túl régről; tucat.blog.hu/2009/06/19/kirakos_jatek (2010.12.08. 04:05) Kis színes
  • máccé: és a Széna tér felől is van egy ilyen "szökőkút"... giccs, ha egy szóban akarná leírni az ember. (2010.11.10. 16:46) A borzalom gömbje
  • Asakura Hao: Kedves bosszankodó gyalogos társaim. A fegyver ott lapul zsebetekben (kulccsomó), Kreatív használa... (2010.09.02. 00:11) Parkoljon tahóként!
  • Kétkedő: @BEAG: Elvileg a II. kerület hamarosan épít illemhelyeket. A XII. ker. János Kőrháznál álló mennyi... (2010.05.16. 11:54) Ha menni kell, hát menni kell

retekblog

Minden ami retkes és érdemes volna javítani rajta. Képek és élménybeszámolók Budapest legeldugottabb, vagy éppen legszembetűnőbb részeiről.

Ha azt a kérdést tesszük fel, hogy hol is lakik a hajléktalan, talán mindenkinek elsőre az aluljáró jut eszébe, másodjára pedig a "híd alatt" opció volna megjelölve. Az igazság, mint azt tapasztaljuk, sajnos ez.

Ám foglalkozzunk a kettő közül a "romantikusabbal". Budapest szégyenfoltjai közül az első ötbe prímán belepasszol az az állapot, amely a nyitott medrű patakok vagy csapadékelvezető csatornáknál látható.

Már megépítésük pillanatában is rondák voltak, elég megnézni a Rákos-patakot és környékét. Medre oldalán szeméthegyek, környezetében pusztulat. És ami mindezekre a koronát ráteszi, az nem más, mint az összes rajta átívelő híd, vagy csatornacső.

Nem elég, hogy otrombák és rozsdásak, szinte kínálják magukat az arra tévedő hajléktalanok számára, akik természetesen kapva-kapnak az alkalmon. Beköltözésüket a szemét, az eldobált rongyok és ótvar, szutykos takarók jelzik. A környező lakók legnagyobb örömére természetesen. Kiváló panoráma!

A Rákos-patak Váci úti hídja egyenesen csöves-paradicsom. Nagy tér, fedett részek, kellemes graffitis környezet. A leleményesebbek persze nem érték be ennyivel:

Ott ni, a híd belsejében ki is lett alakítva egy összkomfortos lakrész, remek közlekedéssel. Budapesten ilyet lehet, retorzió nem várható!

Egy másik kiragadott példa legyen még elrettentőbb. Elképesztő állapotok uralkodnak a Kelemen László utcai híd alatt és környékén.

 

Rongyok, szeméthegyek, dzsuva. Mindez Pasarét gyönyörű Bauhaus-stílusú házai lábainál. Területrendezés nulla, szemétszedés úgyszintén, a csövik tehát maradnak és boldogan éldegélnek. Egyes csövespajtás még a közelben lévő megállókat is birtokba veszi, biztos, ami biztos. A villamos megállójának peronját egyébként már csak a szentlélek tartja.

Megoldásként valamiféle elkerítést lehetne elképzelni a híd alá. De ezekkel a nyitott, csatornás undormányokkal biztosan nem fog megbarátkozni soha a városi lakos. Pláne addig nem, amíg kirohad az a maradék fű is a rengeteg eldobált szeméttől, és amíg azt kell lesni, hogy hogyan pusztulnak el a csatornák retkes csövei. Nagy fúj az egészre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://retekblog.blog.hu/api/trackback/id/tr761023511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.